Guilin
Jaja daar is eindelijk weer een verhaaltje :). Na Chengdu zijn we namelijk alweer heel wat verder gereisd.
Guilin:
Om hier te komen hebben we de trein genomen. Deze deed er 22 uur over en zat weer vol met chineesjes opgestapeld tot het plafond (waar wij lagen). Alle soorten voedsel paseerde onze neuzen. Als je er te lang naar bleef kijken kreeg je ook een stuk en een verhaal erbij in het chinees. Zo kreeg Eva ineens een soort suikerriet planten stengel in haar hand geduwd en er werd wild gebaard hoe zij deze moest eten. Eerst door midden breken en dan met je tanden de harde vezels eraf halen...
Nadat Jeroen natuurlijk ook een stukje moest proberen plakten we van top tot teen door de suikerriet. Maar het was wel erg lekker!
We sliepen in de bovenste bedden waar een ventilator hing. Na een half uurtje waren we deze behoorlijk beuh omdt er allerlei vieze meuk aan het ding hing en het onze gezichten in blies. En na een tijdje goed zoeken hadden we gevonden hoe we hem konden 'manipuleren' zie ook wel slopen :P. Vakkundig door alleen 1 ijzerdraadje te verwijderen en zo kon hij ook weer makkelijk gemaakt worden mocht dat nodig zijn. Je moet toch iets te doen hebben in de trein.
As always liepen we naar een hostel uit de Lonely Planet, de Backstreet Hostel vlaknaast het Sheraton maar dan net iets anders.
We konden bij aankomst gelijk meedoen in met de dumpling party, wat inhield dat je zelf dumplings kunt maken met andere backpackers en de dumplings daarna samen gratis opeet. We onmoeten hier een paar jongens. 1 daarvan had een special door het hostel gecreerde dumpling en die moest allerlei opdrachtjes uitvoeren hierdoor. Een koprol maken, een vraag uit het publiek beantwoorden en z'n shirt uit trekken :D.
Omdat de voetbalwedstrijd tegen Duitsland vannacht om 02.45 zou zijn bedachten we dat het wel leuk was om met een paar van deze mensen te gaan kijken. Een Brit en een Duitser.
Helaas helaas hebben we deze dramatisch slechte wedstrijd niet gezien, omdat Jeroen zijn telefoonwekker niet af is gegaan. Maarja achteraf natuurlijk neit zo erg gezien de resultaten.
Maar op het moment zelf waren we niet zo amused.
De volgende ochtend hadden we een tripje geboekt naar de rijstvelden van Longji. Dus we besloten goed te ontbijten met een bananenpannenkoek en een mango smoothie.
Onderweg naar de rijstvelden zagen we een 'vrouw' op de weg liggen... we vroegen ons af of ze nog leefde, maar de chaufeur crosste er snel omheen.
We begonnen de wandeling met z'n 6e maar al na 5 min de berg op lopen haakte een vrouw af en waren we nog met 5. Een Pool, Mikael en 2 Chinese vrouwen Elaine & Catherine.
We liepen over smalle paadjes langs steile afgronden en over traptreden die ons naar de music of paradise moesten leiden. Elaine & Catherine waren functioneerden als gidsen. Zij vroegen de locals waar we heen moesten. Wij hadden echter al ondervonden dat Chinezen niet de meest skilde padvinders zijn dus blevenwe op de bordjes letten om af en toe te zeggen dat we Maybe this way, better way?! konden gaan ipv kleine jungleachtige paadjes in te slaan.
De meeste rijstplantjes waren net geplant en de rijstvelden lagen er prachtig bij. De locals werkten hier tot in hun knieen in de modder om het land om te ploegen.
Pas na 5 en een half uur waren we weer op de parkeerplaats. We hadden een sprintje naar beneden gedaan om op tijd te zijn met de Taiwanese Elaine voorop die naar beneden huppelde alsof ze liep te shoppen in de Kalverstraat.
's Avonds hebben we nog even wat in Guilin zelf rond gelopen. Even wat shoppen althans rondkijken in kledingzaakjes waar overigens in een van die zaakjes een enorme kakkerlak bijna over Jeroen z'n slipper heen liep.
We hadden met Elaine & Catherine afgesproken om naar de Reed Flute Caves te gaan en namen samen met hun een taxi.
De grotten waren enorm mooi verlicht en een lekkere verkoeling op zo'n warme dag. Rond een uur of 2 waren we alweer terug en namen we afscheid van Elaine & Catherine en hebben we de rest van de dag lekker geluierd. 's avonds nog in het hostel gegeten waar Eva varkensreepjes met groene pepper bestelde. Dit bleek eerder groene peer met af en toe varkensreepjes te zijn!
We hadden voor de volgende dag, op aanraden van veel mensen, de bamboo boat trip geboekt.
Met de bus gingen we naar Yulong rivier om daar op een plastic bambooboat te stappen. We voeren langs enorme bergen en weer terug in de regen. Gelukkig hadden we een afdakje boven ons hoofd.
De noodlelunch was goed te doen en omdat we ook de 2e trip eraan vastgeboekt hadden, gignen we nu naar een stukje rivier waar de echte bambooboats waren en voeren we naar de waterbuffels. Jeroen is er meteen bevriend mee geworden :P.
We voeren ook een heelklein watervalletje/richeltje af ... maarja toen moesten we ook weer terug. De boot bestuurder kreeg het niet voor elkaar en Jeroen ging (na wat aansporing van Eva :P) de bestuurder helpen de boot weer op de richel te krijgen. Heel dapper stond Jeroen met z''n schoenen onder water (al mopperend :D ) de boot op de richel te heisen. Verbazingwekkend genoeg bleek toen we weer op de boot zaten dat Jeroens schoenen uber waterdicht zijn want er was geen water in gekomen.
Natuurlijk zagen we ook weer 1000 trouwparen die met hun 'mooie' pakjes door de modder baden.
De laatste dag was het enorm warm en zijn we naar het Seven Star Park gelopen. Het was een beetje overpriced maar op zich wel mooi en er liepen wilde aapjes rond.