ikreis.reismee.nl

Chengdu

Het was een drama om naar Chengdu te komen. We hadden gelukkig wel twee lower bedden tegenover elkaar maar16 uurmetairco zorgde voor dramatische keelpijn. We werden een uur eerder dan verwacht uit de trein gezet en stonden dus om 5uur al in Chengdu...Totaal gaar.
Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen. Great...
Het hostel (The Loft)was erg ver lopenbleek achteraf maarja er ging ook nog geen bus of metro. Even bij de KFC bijkomen en onze 16 kilo bagage pp neerzettenen weer door.
Na veel radeloosheid omdat de Lonely Planet ons ook voor het eerst in de steek liet, door ipv 7 straten maar 1 straat aan te geven op een kaartje. En geen kleine straten nee gewoon met stoplichten en al.
De chinezen rond ons konden niet lezen zelfs geen chinees en van kaarten hebben ze geen kaas gegeten. Gelukkig hadden we elkaar nog en daar gingen ook maar even gebruik van maken. Eva bleef op de tassen passen en Jeroen ging eens even rond kijken waar we waren en heen moesten. Het bleek niet ver meer gelukkig en al snel konden we voldaan neerploffen op ons 2 persoonsbed.

Even lekker geslapen als voorbereiding op de voetbalwedstrijd die om 00.00 zou beginnen. Als avondeten wilden we eens wat echt chinees maar we konden geen dumpling of dimsum vinden. Wel zagen we een beetje shady maar wel druk bezocht Hotpot restaurant. Je kon hier allemaal groentes en vleessoorten kiezen en een hotpot heet of heet met een pannetje soep in het midden. Op advies van een chinees meisje dat ons in het engels te hulp schoot, namen we de met de soep en ze raadde ons de varkenshersenen aan....
Verder namen we kelp, aardappelschijven, een soort radijsaardappelschijven, komkommer, Oyster paddestoelen, worstjes en rundvlees. De hersenen hebben we beiden geproefd maar waren niet our cup of tea... de rest was lekker! Vooral ook de kelp was verrassend goed. De hete saus in de grote kom was echterte heet voor ons en hebben we dus niet veelvulldig gebruikt. Dat alles voor maar 7 euro pp!!! En nog belangrijker geen buikpijn!

Enthousiast gingen we de wedstrijd tegemoet maar helaas matchte deze goed bij het begin van de dag.

De dag erna lekker uitgeslapen en lang op Jeroens burger met frietjes moeten wachten. Het duurde serieus een uur! Jeroen wilde hem bijna zelf gaan maken.
Na het ontbijt om half 4 gingen we naar het Peoples Park dat vlakbij lag. Een heel mooi aangelegd en bijgehouden park. Chinezen komen hier met hun baby's, lopen hier achteruit :S, stijldansen en taichieen hier ook weer de hele dag en nacht door met een hele relaxte sfeer. Echt een aanrader voor mensen die Chengdu gaan bezoeken! Veel mensen namen hier ook stiekem een foto van ons of zeiden hallo en welcome.

De volgende ochtend zaten we onder de muggenbulten en gingen we naar de pandas!!!
We hadden een tour geboekt want dat leek ons wel makkelijk en je kon er nu lekker vroeg heen tijdens voedertijd. De pandas waren erg actief, vooral de kleine pandas en moeders. We stonden uren te kijken naar kleine pandaatjes die bomen probeerden te beklimmen en daar vervolgens uit vielen. Super cute!

's Avonds weer even naar het Peoples Park geweest. We lagen heerlijk op een handdoek uit het hostel en praatten wat met mensen die engels wilden leren.. en als een schaap over de dam is volgen er meer.. :). Nadat we van het gras gestuurd werden (na 3uur zitten) gingen we een thermoskan thee drinken op een schattig terrasje aan een lotus vijver, tot het donker werd.

Rinske

hooiii, oooh wat leuk!!! eej ik vroeg mij af he. als jullie nu toch online zijn, kunnen wij niet is een keer skypen?

Marjolein

Heerlijk om te lezen, ik geniet van elk verhaal!

Maaike en Gerard

Hè Eva en Jeroen

Geweldig wat jullie allemaal meemaken. We lezen de verhalen met veel plezier. Wij hopen dat de reis jullie brengt wat je ervan verwacht had. Blijf vooral vertellen dan genieten wij ook.

Lieve groet Maaike en Gerard

Maaike en Gerard

O ja we printen alle verhalen uit voor oma

Tiara Tours