De planning voor de komende 2 weken
Is een linkje naar de aflevering van Waar is de Mol met Katja Schuurman in Mongolie..
tenminste denken we want wij kunnen niet op youtube.
Na vandaag de Drum tower en de Bell Tower bezocht te hebben, niet zo heel ver van ons hotel,
hebben wij een nieuw hostel gevonden om de komende 2 dagen te verblijven.
Dankzij, jawel, de Lonely Planet (again Marion super handig). We zagen ook heel wat andere NLs met
een Lonely Planet onder hun arm zoeken naar de hostels.
Eind van de middag hebben we in de kamer doorgebracht.. waar we overigens gisteravond hele kleine kakkerlakken overal tegenkwamen..
We hebben de rest van onze reis door China wat nader bepaald en dit is het resultaat:
We reizen van Beijing naar Datong, hangend monatery bezoeken en wat grotten.
Van Datong naar Ping Yao, een heel mooi oud stadje met stadsmuren.
Van Ping Yao naar Xian, waar het Terra Cotta Leger zich bevindt.
Van Xian naar Khunming, waar een schattig dwergen dorpje ligt als een soort attractie.
Vanuit Khunming naar Chengdu om daar pandabeertje te gaan bekijken.
En als laatste van Chengdu naar Lhasa, geregeld door de touropperator die onze reis door Tibet en gedeeltelijk Nepal verzorgd.
Supermooi om al jullie verhalen te lezen. Ik kwam vandaag wel een artikeltje tegen op nu.nl wat misschien jullie reis beïnvloedt...
"PEKING - Chinese autoriteiten hebben Tibet gesloten voor buitenlandse bezoekers, meldden reisorganisaties woensdag.
De maatregel komt vlak voor het begin van een groot festival, dat traditioneel veel toeristen trekt naar de regio in de Himalaya.
Tibet staat onder strikte controle van China. Veel Tibetanen hebben grote moeite met de overheersing. De laatste maanden hebben tientallen Tibetanen zichzelf in brand gestoken.
De reisorganisaties zeggen geen benul te hebben hoe lang het reisverbod gaat duren. Ze kregen ook geen verklaring voor de maatregel."
Jullie horen er vast meer over van de touroperator..!
Liefs, Marjolein