ikreis.reismee.nl

Ger 2+3 Eindelijk weer een toilet en douche!

Slapen in de 1e ger, was oke. De mensen die er woonden boden aan om zelf in 1 bed te gaan slapen en ik in het andere bed. Maar de mensjes waren al oud en ik kon hun aanbod niet aannemen. Dus sliep ik op de grond met Grandma. De Taxi-driver (overigens de schoonzoon van de bewoners) ging echter wel in het bed liggen en moesten de mensjes dus alsnog in 1 bed...
Er kroop snachts wel een beest over m'n lip, die me waarschijnlijk eheft gebeten toen ik hem weg sloeg, maar voor de rest sliep ik als een roos.

Het ontbijt de volgende ochtend bestond uit brod met chocolade pasta en kaas en nog wat over heerlijke Khusuur, waarna we vertrokken in slome pas.
De yak had z'n dag niet en bleef elke 10 min staan grazen.
Na de picknick in een heel mooi landschap van bergen en rotsen ging het al wat sneller.
Ik liep naast de kar, want tenslotte wilde ik een wandeltocht doen en niet een lui op een kar zit tocht :).
Ons doel was het gerkamp waar de Taxi-driver woonde met nog 3 andere families.
Ze hadden er motoren, paarden, koeien en uber kleine schaapjes en kindjes!! knuffel tijd!

Het buurmeisje ging heel schattig een paar liedjes voor ons zingen een gedichtje opzeggen.
Hier heb ik ook een flmpje van gemaakt, maar helaas kan ik geen filmpjes online zetten...
Grandma en ik+ nog een jongen zouden die avond in bedden in 1 ger slapen.
Maar eerst was het weer even tijd om te chillen op het picknickkleed en namen een klein schaapje mee, waarmee we een hele fotosessie hebben gedaan :D.

Grandma maakte het eten terwijl ik nog wat meer in mijn dagboek schreef, pasta met groentes.
Vroeg kropen we onder de wol. In de ger stond een houtkachel die aan stond, maar de kachelpijp lekte en de hele ger stond vol met rook. Ik zette de deur open om het te laten luchten, maar iedere keer als er iemand voorbij kwam deed diegene de deur weer dicht en kon ik weer uit bed. Om niet in de rook te stikken in m'n slaap bleef ik maar wakker...
Toen de brandstof in de kachel eindelijk op was, werd het enorm koud.
Ik bedacht me dat ik nog voetwarmpads bij me had (bedankt mama! :) ) dat hielp wat.

In de ochtend vertrokken we met een koe die de kar trok en een wilde yak achter de kar, die getrained moest worden om aan een tuig te lopen. Best een eng beest.
Vandaag bleef ik lekker op de kar zitten omdat ik nogal buikpijn had.

we werden opgehaald door de transfer en zo reden we naar Turtle Rock (rotsen in de vorm van een schildpad). Het was er erg toeristisch maar het uitzicht was geweldig, na wat geklauter.

Door naar het Aryapala klooster, kwamen we al lopend borden tegen met daarop teksten van Budha.
Grandma waarschuwde dat we nog een hangbruggetje over moesten, dat erg wankel was.
Je mocht er maar met 4 personen tegelijkertijd overheen.
Bij de tempel stond een oud mannetje dat ons alle kleine verborgen dingetjes van de tempel liet zien; kleine Budha's verstopt in de knoppen van de railling, muizen als handvatten op de tempeldeuren enz.

Het werd tijd om naar het Tiara gerkamp te vertrekken. Er stond een hotel met daarachter een hoop gers, tussen de bergen in .
Ik had een hele 4 persoonsger voor mij alleen!! Lekekr rustig!
Eindelijk na 4 dagen kon ik ook douchen en naar een normale toilet in het hotel.
Ik had ook sinds lange tijd weer een beetje honger en deed me te goed aan de salade en spaghetti.

Marion

Hey lieverd, wat is een ger precies? Een hutje ofzo? Ik had je berichtje vandaag wel gezien hoor. Maar was op mn werk, en was te druk om te kunnen antwoorden. Sorry!!! Maar ben nu 2 dagen vrij, dus dan komt er nog wel een moment. Vast en zeker. Nog een dag toch, en dan is Jeroen er ook. Spreek je snel iig. Liefs van mij

Eva

Hey chickie!
Gers zijn die ronde hutjes die je op de fotos ziet. Ze zijn van vilt en er staat een houtkacheltje in en wat meubels. Heel basic allemaal, op het zonnepaneel en de schotel, beiden voor de tv, na. Maar een koelkast, douche of wc kennen ze er niet.

Jeroen is als het goed is nu net naar Schiphol vertrokken!
Het couchsurfen is niet meer gelukt gister en vandaag had wel gekunt maar heb er niet zoveel zin om dat te doen als ik zo vroeg op moet staan om Jeroen op te halen.
En als het goed is gaan we vanuit het hotel vanavond wat cocktails drinken :) en ik ga nog even een ander meisje van couchsurfing meeten om wat te eten.

xxxx

Jasper

Leuk verhalen! Wel eng die kachels in die tenten. Voor dat je het weet ben je dood aan koolmonoxide vergiftiging.

Tiara Tours