ikreis.reismee.nl

Het couchsurf meisje

Mijn 2e dagje in UB begon al vroeg met de receptionistes die 5x mijn kamer binnenkwamen om te vragen waar Jeroen was en of die nog kwam.
Daarna en boek gevonde in de kamer en het gelezen tot het uit was :).
Ik ging om 12.00 uur naareen Monastery lopen, dat in de stad zelf ligt. Ik moest door krottenwijkjes lopen en kwam na veel hijgen en puffen door de luchtvervuiling, aan bij het klooster.
Een mooi klein rust plekje midden in een drukke stad.
Ik zat op een bankje met een oud vrouwtje naast me. Ze had een kimono aan en had maar 2 tanden. Terwijl ze vanalles tegen me prevelde, bewoog een van de tanden mee.

In de tempel wren monniken aan het zingen en muziek aan het maken, met gele mutsen op.
De tempel ernaast had een grote Budha en een hele hoop trommels die je kunt draaien erin. Ik werd tegen gehouden door een man, die me op een papiertje aan de deur wees.
Ik moest betalen en anderen schijnbaar niet... 2euro, whatever.
Er lopen ook heel wat verkopers rond, maar deze zijn totaal niet opdringerig. 1x nee is voldoende.

Ik werd best moe van de ijle lucht en besloot terug te lopen en even wat te slapen.
Daarna wat foto's online gezet en gechat. Wel weer even fijn om wat met het thuisfront te communiceren.
Ook chat ik met Ogie, een Mongools meisje dat ik via couchsurfing ken. We besluiten om gelijk wat af te spreken en wat te gaan eten.

In het hotel terug aangekomen te zijn, blijk ik 3 nieuwe kamergenootjes te hebben; Valeri, Lodi en Bram.
Allemaal NLs/Belgs. Er volgde een reeks van verhalen over en weer, totdat er op de deur geklopt werd. Ogie was wat eerder aangekomen en praatte wat mee, waarna we gingen eten ergens in UB.
Iets waar veel locals eten. Schapenvlees in deeg, met groentes, erg lekker.
Helaas moest ze darna alweer aan de studie en namen we een taxi terug naar het hotel.
Ze belooft me een geitenkop klaar te maken met haar meoder als ik kom logeren... ik ben benieuwd!

Tiara Tours